Frie Bønder: Vi kan ikke få armene ned

Mens Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild og flere landboforeningsformænd har tordnet mod udnævnelsen af Dan Jørgensen til fødevareminister, så jubler man hos Frie Bønder – Levende Land. 
Vi får nu en fødevareminister, der tør sætte økologi og dyrevelfærd på dagsorden og som gerne vil det mindre og det økologiske landbrug, siger foreningens formand Hans Jørgen Nygaard, der byder den nye fødevareminister velkommen.
Den nye minister er en mand ved sine meningers mod, og han har leveret en fremragende indsats som EU-parlamentariker. Bl.a. har Dan Jørgensen kæmpet for max. 8 timers transporttid af husdyr i hele EU Det var lige ved at lykkedes indtil han  blev forrådt af  EU’s 
forbrugerkommissær Tonio Borg fra Malta, der pludselig skiftede mening og flertallet derved smuldrede.
Hans Jørgen Nygaard undrer sig over de kraftige angreb fra dele af landbruget mod Dan Jørgensen allerede inden han officielt havde overtaget fødevareministeriet. De burde skamme sig, og lige lade ministeren tiltræde posten først inden de kommenterer på hans politik, siger formanden, der dog godt kan forstå at nogle af de store landmænd føler sig presset, og hellere ville beholde Karen Hækkerup.
—–

Yderligere oplysninger
Formand Hans Jørgen Nygaard, tlf. 98864509/24410745
Pressekretær Henrik Kuske Schou, tlf. 23805045

 

Dette indlæg blev udgivet i Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.