Pressemeddelelse: Landsforeningen Frie Bønder – Levende Land hilser nedlæggelsen af fødevareministeriet velkommen.

”Regeringspartiet har taget konsekvensen af den industrielle landbrugsproduktions økonomiske fiasko. Med dette skridt har Partiet Venstre banet vejen for et opgør med Det landbrugsindustrielle Kompleks, som må tilskrives hovedansvaret for landdistrikternes forarmelse og for omfattende miljøødelæggelser”, siger –formanden for foreningen, gårdejer Hans Jørgen Nygaard, Dybvad. ”

Vi lægger mærke til, at regeringsgrundlaget ganske vist taler om at øge råvaregrundlaget og eksporten, men dette skal udtrykkeligt skabe mere vækst og beskæftigelse i samspil med natur og miljø. I så fald kan der kun blive tale om en omlægning af landbruget til mere naturnære og mindre brutale produktionsformer”, udtaler Nygaard, som forventer, hvad han kalder en ”ny realisme” fra Venstre:

”Sandheden er jo, at det ikke længere kan betale sig at producere landbrugsvarer industrielt i et land med Danmarks udviklingsgrad og geografi. Desværre står magtfulde organisationer og fastgroet vanetænkning i vejen for den omlægning af landbruget, som der på sigt ingen vej er uden om. Vi håber, at Venstre kan og vil tage det nødvendige opgør”, siger Nygaard, som dog samtidig understreger, at regeringen i modsat fald vil kunne forvente ”skarp og kvalificeret kritik” fra hans organisation.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.