Træning kan mange ting, mange vigtige ting, og mange, i hverdagen, oversete ting. Hvorfor er det nu lige, at det er så vigtigt at træne, og hvad får du egentligt ud af det?

Træning er ikke bare en her-og-nu ’feel-good’-følelse, det er holdbart i længden. Træning og regelmæssig fysisk aktivitet bidrager til et forbedret helbred. Udover helbredet er træningen god til forebyggelse. Fysisk aktivitet er nemlig med til at forebygge, eksempelvis, livsstilssygdomme såsom type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Udover at forebygge sygdomme, er fysisk aktivitet en effektiv behandling mod en lang række kroniske sygdomme.

Motion giver dig tid til refleksion. Refleksion som for mange vil føles som terapi, og som et frirum fra hverdagens trummerum. Motion og træning påvirker altså ikke kun din fysiske form, men i høj også grad din mentale form. At kunne koble fra er for mange undervurderet og tiltrængt – samtidigt giver det ilt til hjernen, så du kan koncentrere dig endnu bedre på dit arbejde eller på skolebænken, og hvem har ikke lyst til det?

Træning kan virke uoverskueligt, men der er altså langt flere fordele end der er egentlige ulemper. Hvis det føles uoverskueligt for dig, har du måske sat dig selv for høje krav og for høje forventninger. Hvad med at skrue lidt ned for dem? Hvis du gør det, får du nemmere en succesoplevelse, og dermed en højere grad af motivation til din fremtidig træning. Sæt dig nogle realistiske krav og ros dig selv, det vil du ikke fortryde.

Kort og godt; derfor bør du træne:
Du får et godt og sundt helbred
Du forebyg livsstilssygdomme
Du påvirker en lang række kroniske sygdomme positivt
Du får øget ilt til hjernen bedre koncentrationsevne
Du kommer i god fysisk form
Du forbrænder kalorier
Du styrker din krop

0/50 ratings

fitness øvelse

Send os besked