For mange handler træning om at forbrænde kalorier eller om at styrke sine muskler. Men hvorfor ikke slå to fluer med et smæk, og få frisk luft på én og samme tid? En ting er at snakke om det, en anden ting er at få det til at ske. Her guides du til nogle fornuftige udendørs træningsrutiner og vejen dertil.

 

Find din motionsform

Inden du begynder at planlægge dine udendørs træningsrutiner, er det en god idé at finde ud af hvilken motionsform du er til. Vil du i gang med at cykle i skoven, stå på inliners eller rulleski, løbe eller gå? Ligegyldigt hvad du planlægger at dyrke, så er det en god idé at tænke over, om det er en motionsform der passer til en. Nyder du skoven eller de lige landeveje? Tag det gerne med i overvejelserne.

 

Dan dig et overblik

Når du har fundet den udendørs motionsform, som du ønsker at praktisere, kan du begynde at danne dig et overblik over hvad du behøver, for at starte på motionsformen. Skal du have noget specielt udstyr, specielt tøj eller noget tredje? Alle disse ting er gode at få styr på, inden du begiver dig ud af døren første gang.

 

Planlæg

Når du har fået styr på dit udstyr, kan du gå i gang med planlægningen. Forventer du at træne 1 gang eller 2 om ugen, eller har du mulighed for at afsætte 4 eller 5 dage ugentligt? Tænk dig godt om, og sæt dig et mål som du kan nå. Hvis du gør det, vil du opleve succes og få fornyet motivation, når du overholder dine mål.

 

Kom afsted og overhold dine principper

Nu er det bare om at snøre fodtøjet, og komme afsted. Justér eventuelt din motionsplan efter de første gennemførte uger. Når du er igennem de første uger, kender du nemlig allerede dit sportslige overskud væsentligt bedre, end du gjorde i starten.

God tur!

0/50 ratings

fitness øvelse

Send os besked